Aan honger zult u niet lijden tijdens uw vakantie aan de Costa Brava.
Zeker als u één van de de sterrenrestaurants in het gebied bezoekt.
In Spanje staat de regio Catalonië qua gastronomische reputatie op de tweede plaats, ná het
Baskenland.
In dit
artikel geven we drie restauranttips in Catalonië en wij verzekeren u dat het de
moeite loont om ervoor op de wachtlijst te staan.
Bo.TiC
De eetsalon van het restaurant leunt sterk op een minimalistisch, witontworpen interieur, waar de houten balken aan het plafond contrasteren met de geruite vloer. De groene struiken en bomen op het elegante terras vormen de bevallige achtergrond voor het geval u wilt genieten van een alfresco dinerervaring.
U vindt Bo.Tic in Corca halverwege tussen badplaats Palamós en Girona in. Het ligt aan de hoofdweg en is dus redelijk eenvoudig te vinden. Als u op Girona vliegt dan bereikt u Bo.Tic in slechts een half uur rijden vanaf de luchthaven.
Casamar
De chef-kok van het restaurant heet Quim Caselllas, de zoon van de hoteleigenaars. Casellas is een groot liefhebber van verse, seizoensgebonden producten en de gerchten worden met zorg en aandacht geserveerd onder leiding van Casellas' zus María. Maak uw keuze uit het à-la-carte menu en als u zin heeft in iets avontuurlijker kunt u voor het avant-gardistische degustatiemenu kiezen.
Casamar ligt in het exclusieve resort van Llafranc, op korte loopafstand van Calella de Palafrugell, een rustig vissersdorpje. De middeleeuwse stad Palafrugell ligt op 4 kilometer afstand en de luchthaven van Girona op 35 kilometer.
El Cellar de Can Roca
De eetkamer is de belichaming van hedendaags chic met spiegelgladde interieurafwerking. Voor diegenen die liever buiten eten, kunt u een tafel reserveren in de meditatieve Zen-tuin. Waar u ook besluit Ook vanaf Barcelona is het de moeite waard om de tocht van ruim één uur te ondernemen, zeker ook omdat El Cellar de Can Roca de volwaardige opvolger is van het inmiddels gesloten El Bulli als dé nummer 1 eetgelegenheid in Catalonië.